RPS verzorgt op 17 juni samen met de Long alliantie Nederland een gratis Webinar omtrent de lancering van de nieuwe ‘opgelucht’ uitgave; Eigenaarschap nemen in veiligheid en gezondheid. In 1 uur tijd nemen verschillende bedrijven en experts u mee op welke wijze zij de kans op een beroepsziekten door gevaarlijke stoffen voorkomen. Tevens schotelen wij u een aantal best practises voor zodat u een concreet beeld heeft van de verschillende oplossingen die deze bedrijven genomen hebben.

Verder behandelen we ook een essentieel onderdeel om tot een afname van slachtoffers door gevaarlijke stoffen te komen, de integrale aanpak en ondersteuning door de vier kerndeskundigen (Bedrijfsarts, Arbeidshygienist, Veiligheidskundige en Arbeid & organisatiedeskundige).

Webinar programma

  • Welkom en Inleiding – Jan Kegelaer (RPS) en Heleen ten Besten (Longalliantie)
  • Bernd Postma (Delicia) – De aanpak die Delicia heeft gekozen toen geconstateerd was dat medewerkers ziek waren geworden door blootstelling aan kalkpoeder.
  • Henri Geron (SZW) – Hoe ziet SZW de aanpak; voorkomen van beroepsziekten? En wie dient welke rol te pakken
  • Sophia Franklin (bedrijfsarts) en Jan Kegelaer (RPS) – Inzage vanuit curatie en preventie, de Integrale benadering vanuit de kerndisciplines.
  • Cyril Litjens (RPS) – De best practises die uit de verschillende verhalen in opgelucht naar voren zijn gekomen
  • Afsluiting en mogelijkheid tot stellen van vragen.

Voor wie interessant?

De Webinar is voor iedereen in het bedrijfsleven interessant maar met name voor preventiemedewerkers en KAM/SHEQ medewerkers.

De webinar is volledig gratis te volgen, wel dient u zich van tevoren in te schrijven.

Het is niet meer mogelijk u online aan te melden

Heeft u vragen dan ontvangen wij graag een bericht van u via  info@rps.nl of 088 990 4500.

Direct na de Webinar kunt u de nieuwe uitgave van opgelucht kosteloos opvragen. Samen met u zorgen we voor meer aandacht over dit onderwerp en zo creëren we meer bewustzijn om het aantal slachtoffers door gevaarlijke stoffen te voorkomen.